Beskrivelse
I Langagerskolens køkken arbejder Mikkel; han er uddannet kok. Bertil arbejder der også. De laver frokost til Langagerskolens elever og personaler. Derudover bager de brød og kager og laver mad til diverse kurser på skolen.
Når man arbejder i et køkken, er god hygiejne vigtigt. Mikkel vil gennemgå hygiejnereglerne for dig.
Der er forskellige arbejdsopgaver i køkkenet: der er praktiske opgaver, og opgaver der involverer madlavning. Praktiske opgaver kan for eksempel være: at ordne vasketøj, holde orden på hylderne med krydderier, vaske op, rengøring af kasserne til mad, folde tomme papkasser sammen så de ikke fylder så meget og smide dem i en affaldscontainer. Derudover skal der også anrettes og pakkes mad til de forskellige teams. I forhold til madlavningen i køkkenet kan nogle af arbejdsopgaverne være at skylle og rengøre grønsager og hakke, snitte og skære dem. Det er Mikkel, der fortæller, hvilke opgaver du skal lave.
Forventninger
Du kan forvente:
- At vi tager os pænt af dig
- At få indsigt i og deltage i madlavningen
- At der skal laves praktiske opgaver, rengøring, opvask, smide pap ud og lægge vasketøj sammen osv.
- Rengøre, snitte og hakke grøntsager
- God tydelig instruktion fra personalet i køkkenet om, hvordan opgaverne skal udføres
Vi forventer:
- At du har interesse for at lave mad og lære nyt
- At du har god hygiejne og rent tøj på
- At du har forklæde og hårnet på, når du skal arbejde med mad
Interesseområder
Madlavning, rengøring, opvaskemaskine
Praktisk information
Langagerskolens køkken
Bøgeskov Høvej 10
8260 Viby J
Kontaktperson
Tilmelding
Praktikansvarlig Kristina Nielsen krini@aarhus.dk
Hvis du ønsker at komme i praktik i Langagerskolens køkken, bedes din kontaktperson i teamet udfylde kontaktformularen for tilmelding.
Arbejdsopgaver
Garderobe
Her kan du hænge dit overtøj, inden du går ind i køkkenet.
Hygiejne
Når du skal arbejde i køkkenet, skal du starte med at vaske dine hænder grundigt med sæbe.
Hygiejne
Herefter tørrer du dine hænder.
Grøntsager
Arbejdsopgave: Her ordnes der blandt andet agurker. Agurkerne skal vaskes grundigt, inden de skal skæres i tern eller skiver.
Grøntsager
Arbejdsopgave: Agurkerne bliver skåret i stave, så de kan komme ned i maskinen og blive hakket i mindre stykker.
Grøntsager
Arbejdsopgave: Du kommer agurkestavene ned i en maskine, som hakker agurkerne i stykker.
Oprydning på depotet
Arbejdsopgave: I køkkenet er der papkasser, som skal klappes sammen og smides i den store affaldscontainer.
Papkasser
Arbejdsopgave: Papkasserne skal gøres helt flade, så de ikke fylder så meget i den store affaldscontainer.
Affaldscontainere
Arbejdsopgave: Når papkasserne er foldet sammen, skal de i den store affaldscontainer, der står udenfor køkkenet.
Rengøring
Arbejdsopgave: Aftørring af kasserne.
Termokasser
Arbejdsopgave: Termokasserne fra frokosten skal tørres af og rengøres hver dag.
Termokasser
Arbejdsopgave: Termokasserne skal tørres af på alle flader både indvendig og udvendig.
Vogne
Arbejdsopgave: Vognene skal rengøres. Sofus eller Mikkel viser dig, hvordan det skal gøres.
Opvask
Arbejdsopgave: Hver dag skal der vaskes op efter maden. Der er en speciel bruser, som man skyller tingene af med, inden de kommer i opvaskemaskinen.